Over het evenement

Op zondag 11 oktober 2020 vindt de 1e editie van de Vestingloop Bergen op Zoom plaats. Een hardloopfeest dat voor iedereen iets te bieden heeft. Een 1 KM Familieloop, een 5 KM Loop, een 10 KM Loop en een wandeltocht van 10 KM. Je komt langs prachtige historische plekken zoals de Lieve Vrouwenpoort, het Ravelijn en natuurlijk de kerk, de Peperbus.

De start en finish zijn in het middeleeuwse centrum op het gezellige Grote Marktplein met vele kroegjes en restaurants dus ook voor publiek is er genoeg te beleven en gezelligheid.

Het evenement geldt ook als doorstart van de Bergse Monumentenloop jarenlang georganiseerd door Atletiek Vereniging SPADO.

Bereikbaarheid

We adviseren alle bezoekers aan de Vestingloop Bergen op Zoom om met het OV te komen. Het NS station ligt op een paar minuten lopen van de Grote Markt waar de start en finish zijn. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Faciliteiten

Parkeren

Parkeren kan in Bergen op Zoom op diverse locaties in en om de binnenstad. Bergen op Zoom heeft twee parkeergarages: De Parade en Achter De Grote Markt. Download hier de informatie en plattegrond over parkeren in het centrum van Bergen op Zoom.

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat zal nabij de Grote Markt worden ingericht. Hier kunnen deelnemers hun startnummer ophalen, vragen stellen en indien beschikbaar nog startnummers of shirts kopen.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

Nabij de Grote Markt is de kleedaccommodatie en de ruimte voor tasafgifte. Het is daarnaast ook mogelijk om gebruik te maken van de tasafgifte. De kosten hiervoor zijn €1,50 per persoon. Je kunt via het inschrijfsysteem hiervoor een ticket aanschaffen. Uiteraard kan dit ook nog op de dag zelf.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht. Daarnaast is er op het parcours van de 5 KM 1 waterpost en zijn er op het parcours van de 10 KM twee waterposten.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden ingericht bemand door minimaal twee medewerkers. Daarnaast zullen er minimaal twee EHBO’s mobiel per fiets meerijden met de lopers op het parcours.

Toiletten

Nabij de start/finish locatie op de Grote Markt zullen mobiele toiletten worden geplaatst. Ook kunnen de toiletten van de omliggende horeca worden gebruikt.